Voor het eerst op de NHMD te bewonderen is de smalspoorbaan (voor de kenners schaal H0e) van Huub Cörvers met de naam "Het kleine Erzgebergte".

181

182

183

 

Oma Els en Opa Bert

Oma Els en Opa Bert zijn ondertussen niet meer weg te denken dus de kleintjes kunnen weer aan de gang met het blauwe lokomotiefje en zijn vriendjes.

186

 

Legostad Klaver

is er ook weer inclusief het inmiddels beroemde "bouwkleed".

1812a

1813

 

de Kameel

Ook aanwezig is modelspoorgroep "de Kameel" met een modulebaan naar Nederlands voorbeeld waar uiteraard de Kameel zijn rondjes rijdt.

1821

1822

 

Lezingen

Voor het eerst dit jaar zijn er een aantal lezingen. Zowel zaterdag als zondag is er om 12 uur een lezing over het digitaliseren van de modelspoorbaan en om 11 uur en 14.30 zal de bekende spoorweghistoricus Bob de Mon komen vertellen over het railvervoer in Noord-Holland uit lang vervlogen tijden.

 

Dennis Broersma

Om ook een andere vorm van modelbouw te tonen komt Dennis Broersma met enkele radiografisch bestuurbare vrachtwagenmodellen schaal 1:16, te zien zijn;

-Linde H50 Heftruck inclusief pallets en palletstellingen

-BMW Z4 (speelgoedauto omgebouwd met professionele RC)

-MAN TGA XL vrachtwagen met een 3 assige hydraulische STAS kipper trailer

-SCANIA 164G 580 vrachtwagen met hydraulische haakarmsysteem + bijpassende Floor aanhanger

Alle modellen zijn radiografisch bestuurbaar en natuurgetrouw nagebouwd. De basis komt uit een bouwdoos maar nagenoeg alles is aangepast (door o.a. frezen, zetten, walsen, solderen van messing en kunststof onderdelen/materialen) om het geheel realistischer te krijgen.

dk1