Op veler verzoek is Fantasia Zoo ook in 2019 aanwezig op de NHMD. Ook als u deze baan al eens hebt gezien is het bekijken meer dan de moeite waard, er zijn zoveel details te ontdekken en de baan wordt doorlopend vernieuwd.

191

 

192

 

 

Ook de prachtige smalspoorbaan van Huub Cörvers is weer te bewonderen. Hierin zullen enkele nieuwe modules "Zurück nach Damals" te bewonderen zijn.

1911

 

1912

 

 

Rob zal zijn nieuwste creaties tonen waar weer van alles draait en beweegt.

 

a4

 

Oma Els en Opa Bert

 

Het van de tv bekende locomotiefje waarvan we de naam niet mogen noemen is weer aanwezig zodat de kids naar hartelust rondjes kunnen rijden. Ook zijn er weer baantjes waar de jeugd het machinistendiploma kan behalen.

a1

 

a3

Voor het eerst te gast in 2019 is Modelspoorgroep De Nieuwe Waterweg. Een bijzondere groep, bestaande uit personen met een grote passie voor modeltreinen. Deze groep gaat in één van de gymzalen een grote modulebaan opzetten. Voor info klik hier

 

ww1

 

ww2

 

ww3

 

ww4

 

Lezingen 

Zowel op zaterdag als op zondag zijn er een drietal lezingen gepland. Om 11 uur is er een lezing gegven door spoorweghistoricus Bob de Mon over de lijn Alkmaar-Bergen en de onlosmakelijk hiermee verbonden loc Bello. Om 12.30 is er een lezing over digitalisering van de modelbaan waarbij wordt ingegaan op het gebruik van "Koploper" en  "iTrain" en om 14.00 uur is er een diapresentatie van Fons van der Jagt over een door hem gemaakte  reis in 1989  met de Transsib van Moskou tot Hong Kong. Met oa Irkutsk, het Baikal meer, Harbin, de stoomlokomotief fabriek in Datong, het Terra Cotta leger en trams in Hong Kong.  En de lokdokter is aanwezig. Heeft u een "zieke" locomotief? Kom gerust bij hem langs en aangezien er geen ziekenfonds is voor locjes is een consult gratis....

 

a2

 

War Game

Elk jaar wordt er op de NHMD een ander modelbouwaspect naast  modelspoor belicht en dit jaar is dat Quirijn van Dierendonck, storemanager van games workshop in Alkmaar die naar onze beurs komt met zijn miniaturen. Deze worden veelal aangepast en geschildert en hoe dat in z'n werk gaat wordt bij ons gedemonstreerd.

 

wg1

 

wg2